Diavantis Foundation nieuws


Op 28 juni vond bij Elastique in Hilversum de Kickoff plaats van het onderzoek naar de technische- en economische haalbaarheid van de digitale coach Diabetes Type 2. Doel van dit onderzoek is, om samen met mensen, die Diabetes Type 2 hebben, te gaan ervaren of de digitale coach, als persoonlijke buddy, een welkome alternatieve vorm van begeleiding voor een blijvende medicatiearme of zelfs medicatievrije kwaliteit van leven met Diabetes type 2 kan gaan worden.
De digitale begeleidingsmethodiek van Diavantis Foundation is complementair aan die van de medische wereld. Deze begeleidingsmethodiek werkt vanuit het hart van de mensen met deze chronische ziekte zoals zij “Kunnen” en “Willen” komen tot hun herstel. Het leven gaat verder nadat iemand hersteld is. En dan is het vooral ook fijn als iemand hersteld kan blijven, ondanks vele externe invloeden die onverminderd voortduren. Deze digitale begeleidingsmethodiek is ook hiervoor toegerust.
Het is onze toppers Caroline Heijckmann en Petra Wagemans, werkzaam in ziekenhuis Bernhoven Uden gelukt!💪🏼
Ze hebben de WeHike2ChangeDiabetes challenge met mensen met diabetes voltooid en delen hun onvergetelijke ervaring:
“Met z’n allen lopen we de laatste passen door de warme straten van Santiago de Compostella, afdalend naar de kathedraal. Voor veel wandelaars het einddoel van de Camino, net als voor ons. Het plein is in zicht en mensen klappen. We zijn gespannen en hier en daar verschijnt een traan. We zijn trots en dan is daar het besef: yeah, we did it! We omhelzen elkaar. Er vloeien nog meer tranen en evenveel complimenten. Het einde van deze reis, maar voor sommigen het begin van een nieuw leven…Lees hier verder…………………………………….
Abbekerker Jan Piet de Boer (70) kan weer normaal leven door aangepast eetpatroon
ABBEKERK – Jan Piet de Boer (70) heeft zijn hele leven hard gewerkt. Eigenlijk is het nog steeds een man die altijd in de weer is. “En dat ben ik van plan om te blijven doen, maar diabetes type 2 gooide roet in het eten. Maar door een aangepast etenspatroon ben ik binnen enkele weken van mijn medicijnen af en voel ik mij stukken beter.“ Lees hier verder………..
Foto @ANP/HH 1-8-2022 Telegraaf

Gordon: ’Ik was vorige week bijna dood’
Nadat Gordon op eigen houtje was gestopt met het spuiten van insuline, moest hij dat vorige week bijna ’bekopen met de dood’. De zanger en televisiemaker dacht ’lekker naïef’ dat zijn diabetes wel weg zou zijn na zoveel te zijn afgevallen, maar niets bleek minder waar.
De vrolijke, fietsgrage Texelaar zou strandrestaurant Paal 15 overnemen
Pelle (19), pleitbezorger van de strijd tegen diabetes, overlijdt plotseling
Pelle van Onzen als medewerker van Paal 15. Ⓒ DVHN
TEXEL – De vrolijke, fietsgrage Pelle van Onzen (19) zou op termijn samen met zijn zus Ilse het strandrestaurant gaan overnemen. Afgelopen zondag overleed de Texelaar aan de gevolgen van diabetes. „Die rotziekte”, vertelt moeder Meline van der Honing. Lees hier verder…………………….

App helpt piloot met suikerziekte: ’Niet langer verplicht aan de grond’
Door YTEKE DE JONG
SCHIPHOL – Piloten met diabetes kunnen dankzij strenge controle en nieuwe medische inzichten weer veilig de lucht in, zo stellen artsen. De groep vliegers met suikerziekte is groeiende, maar verliest nu nog zijn baan als er diabetes wordt vastgesteld op latere leeftijd. De VNV is in gesprek over aanpassing van de regels.
Piloot Richard Helsdingen leest zijn suikerwaardes voor en tijdens het vliegen uit via zijn telefoon. Ⓒ MICHEL VAN BERGEN
Richard Helsdingen is van huis uit F-16-piloot, en stapte in 2011 over naar de burgerluchtvaart en werd Boeing 737-vlieger bij TUI. „Tijdens mijn carrière bij Defensie had ik nergens last van, maar op een gegeven moment had ik ernstige vermoeidheidsklanten bij TUI. Het bleek suikerziekte te zijn, en dat zou einde carrière betekenen.”
In de wet staat dat als je insuline als medicijn gebruikt geen piloot kunt zijn in Nederland. Het vliegverbod is ontstaan uit het feit dat een piloot met suikerziekte minder reactievermogen kan hebben als de bloedsuikerspiegel te laag is. Dat werd als een te groot risico gezien door de Nederlandse overheid.