www.diavantisfoundation.nl

Het is onze toppers Caroline Heijckmann en Petra Wagemans, werkzaam in ziekenhuis Bernhoven Uden gelukt!💪🏼 Ze hebben de WeHike2ChangeDiabetes challenge met mensen met diabetes voltooid en delen hun onvergetelijke ervaring:

 

 

“Met z’n allen lopen we de laatste passen door de warme straten van Santiago de Compostella, afdalend naar de kathedraal. Voor veel wandelaars het einddoel van de Camino, net als voor ons. Het plein is in zicht en mensen klappen. We zijn gespannen en hier en daar verschijnt een traan. We zijn trots en dan is daar het besef: yeah, we did it! We omhelzen elkaar. Er vloeien nog meer tranen en evenveel complimenten. Het einde van deze reis, maar voor sommigen het begin van een nieuw leven…

 

Wat is de week snel voorbijgegaan en wat was het bijzonder. Als medisch team hebben we het voorrecht gehad afgelopen week te mogen hiken met een prachtige groep mensen. We hebben van heel dichtbij meegemaakt wat het betekent om te leven met diabetes. We hebben vol bewondering gekeken hoe zij hiermee omgaan.

 

We hebben ook gezien hoe belangrijk het is om aan de ander niet te hoeven uitleggen wat diabetes betekent. Dat gevoel van gelijkgestemden was er meteen. Het wederzijds begrip zonder woorden blijkt enorm belangrijk en zorgt ervoor dat iedereen durft te delen met elkaar. Wat kunnen we veel leren van elkaar! Het samen beslissen over wat te doen met het insulinebeleid, samen deze challenge aangaan en samen lachen. Dat noemen wij samen werken aan gezondheid.

 

We hebben pieken en dalen gezien. Zowel in hoogtemeters tijdens deze tocht als in de glucosewaarden en emoties. We hebben geholpen bij het afbouwen van de insulines en we hebben het positieve effect van bewegen samen ervaren. Wow!

Het was absoluut een challenge om de tocht te volbrengen, ook voor ons.😉 We kijken terug op een geweldige reis. Het is gelukt én het heeft onze blik verruimd en ons weer betere zorgverleners gemaakt. You’ll never walk alone…❤️

Scroll naar boven